רוטב עגבניות חריף בסגנון הודי
- דרור כהן

- 27 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות

בואו נלמד כיצד להכין רוטב עגבניות חריף בסגנון הודי:
רשימת מצרכים:
- 1 כף שמן
- 1 בצל קצוץ
- 10 שיני שום קצוצות
- 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1 כפית זרעי כמון טחונים
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית כורכום או אבקת קארי
- 1 כפית זרעי חרדל טחונים (אופציונלי)
- 1/3 כפית קינמון טחון או 1 מקל קינמון
- 1 כפית מלח
- 1/2–1 כפית אבקת צ'ילי או 1 פלפל צ'ילי טרי
- 800 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 כף סוכר או 1 תמר מג'הול מגולען
- 1/2 כוס מים
דרך ההכנה:
1. חממו שמן במחבת וטגנו בצל עד הזהבה. הוסיפו שום וג'ינג'ר וטגנו דקה נוספת.
2. הוסיפו את זרעי הכמון, כוסברה, כורכום, קינמון, מלח וצ'ילי. טגנו דקה נוספת.
3. הוסיפו עגבניות, סוכר ומים והביאו לרתיחה. כסו והנמיכו להבה לרתיחה עדינה ל-15-20 דקות.
4. הסירו את המכסה והמשיכו לבשל עוד 10 דקות עד שהרוטב מסמיך. טחנו למרקם חלק.
הנה רוטב חריף הודי שמתאים כתוספת לבשר, עוף, אורז, ירקות, טופו, או כחלק ממרק עגבניות.
תגובות