top of page
חיפוש

מהו פלפל חריף?


מהו פלפל חריף

פלפל חריף הוא מרכיב מרכזי במטבחים רבים ברחבי העולם, והייחודיות שלו מגיעה ממידת החריפות הגבוהה של הפירות. החריפות, אותה מרגישים כתחושת בעירה על הלשון, נגרמת עקב חומר בשם קפסאיצין. כמות הקפסאיצין שקיימת בכל זן של פלפל תקבע את רמת החריפות שלו.


סוגי פלפלים חריפים


ישנם סוגים רבים של פלפלים חריפים, וכל אחד מהם שונה ברמת החריפות, הטעם והשימושים הקולינריים. להלן כמה מהסוגים הנפוצים ביותר:


פלפל חלפיניו: בינוני בחריפותו, משמש לסלטים, ממרחים ורטבים.

פלפל הבנרו: חזק בחריפותו, מתאפיין בטעם פירותי.

קרולינה ריפר: נחשב לאחד הפלפלים החריפים בעולם, עם רמה חריפות קיצונית.


מדידת חריפות – מדד סקוביל


רמת החריפות של פלפלים נמדדת במידת סקוביל (SHU). מדד זה בודק את כמות הקפסאיצין שבפלפל:


• פלפלים עדינים כמו הפלפלים המתוקים, כמעט ולא מכילים קפסאיצין.

• פלפלים חריפים כמו חלפיניו או הבנרו נעים בין 2,500 ל-350,000 יחידות סקוביל.

• פלפלים קיצוניים כמו הקרולינה ריפר מגיעים ליותר מ-2 מיליון יחידות סקוביל.


מהו פלפל חריף

יתרונות בריאותיים של פלפלים חריפים


מעבר לטעם המיוחד ולתוספת החריפות, לפלפלים החריפים יתרונות בריאותיים רבים:


שיפור חילוף חומרים: הקפסאיצין יכול להאיץ את קצב חילוף החומרים בגוף.

הפחתת כאב: הקפסאיצין משמש במקרים רפואיים כמשכך כאבים טבעי.

תמיכה במערכת החיסונית: פלפלים מכילים ויטמינים, במיוחד ויטמין C, שחשובים לחיזוק המערכת החיסונית.


שימושים קולינריים


הפלפלים החריפים יכולים להיות תוספת נהדרת לכל מנה. מהוספתם לרטבים ועד לשימוש בפלפלים טריים, הם מכניסים טעמים חזקים ואיזון בין המתוק לחריף. לדוגמה, הרטבים של חריף אש משלבים בין הפלפלים החריפים למרכיבים נוספים כמו פירות ותבלינים, מה שמייצר טעם ייחודי עם בעיטה חריפה.


סיכום


פלפלים חריפים הם לא רק תוספת טעם עוצמתית, אלא גם מביאים איתם ערך בריאותי משמעותי. אם אתם חובבי חריף, שילוב נכון של סוגי פלפלים שונים יכול לשדרג כל מנה ולהוסיף לה ניחוחות וטעמים בלתי נשכחים.


למגוון רטבים חריפים מעולים המשלבים פלפלים חריפים מגוונים, בקרו ב-חריף אש.

הצטרפו למועדון חריף אש

הצטרפו למועדון וקבלו 10% הנחה על הקנייה הבאה שלכם.

בנוסף אתם תהיו הראשונים לדעת על מוצרים חדשים, מבצעים והנחות.

 
 
 

Comments


bottom of page