פלפל חריף: החומר הסודי לבריאות ולדיאטה, בתוספת יתרונות רטבי "חריף אש"
- דרור כהן

- 17 בפבר׳ 2024
- זמן קריאה 3 דקות

הפלפל החריף אינו רק תבלין חריף המוסיף חום וטעם למנות, אלא גם גיבור על במגוון היבטים בריאותיים, הודות לקפסאיצין, החומר העוצמתי והלוהט שבליבו. אך כיצד ניתן להנות מכל יתרונותיו בקלות ובטעם מעולה? כאן נכנסים לתמונה רטבי "חריף אש", המביאים את כל היתרונות הבריאותיים של הפלפל החריף אל תוך המטבח שלכם בצורה נוחה וטעימה.
תגבור החיסוניות ועוד לקפסאיצין בפלפל החריף יש יכולות נוגדות חמצון ואנטי-דלקתיות שעוזרות לגוף להילחם בזיהומים ולמנוע מחלות. עם רטבי "חריף אש", תוכלו להוסיף בקלות את התועלת הזו לכל מנה, משדרגים את התזונה היומיומית שלכם בטעם ובבריאות.
איזון רמות הסוכר בדם מחקרים הראו שפלפל חריף יכול לעזור באיזון רמות הסוכר בדם. השימוש ברטבים מבית "חריף אש" מאפשר לכם להנות מהיתרון הזה בכל פעם שאתם מתבלים ארוחה.
הפחתת כולסטרול ותמיכה במערכת הנשימה הרטבים מסייעים להוריד את רמות הכולסטרול הרע וגם לתמוך במערכת הנשימה. הכניסה של קפסאיצין לתזונה דרך הרטבים מקלה על מחלות נשימה ומפעילה סנסורים עצביים שגורמים לסילוק הליחה.
בוסט לדיאטה רעבים בימים הקרים? רטבי "חריף אש" מפחיתים את התיאבון ומזרזים את חילוף החומרים. כלולו אותם בדיאטה שלכם לתועלת כפולה: טעם מעולה ועזרה בשמירה על משקל בריא.
רטבי "חריף אש": יתרונות בכל טיפה בזכות המחקר המעמיק והפיתוח המתמשך, רטבי "חריף אש" מציעים את כל יתרונות הפלפל החריף בצורה נוחה ונגישה, מוסיפים טעם ובריאות לכל מנה. עם מגוון רחב של טעמים ורמות חריפות, כל אחד יכול למצוא את המתכון המושלם להוספה למנות האהובות עליו.
למידע נוסף על המוצרים והיתרונות שהם מציעים, כדאי לבקר באתר www.harifesh.co.il, שם תוכלו לגלות עוד על הדרך הנכונה להכניס בריאות וטעם לחיים שלכם, דרך רטבים איכותיים שמתאימים לכל ארוחה.
קר לכם? קבלו בחום ירק שינעים לכם את מזג האוויר, לעתים עד כדי שריפה. מלבד התחושה המחממת ותיבול האוכל, הפלפל החריף הוא מזון־על גם בהיבט הבריאותי. את עיקר כוחו הוא חייב לקפסאיצין, הרכיב הפעיל המרכזי שבו, האחראי על מגוון התכונות הרפואיות שלו. החומר העוצמתי הזה נחקר רבות בהקשר הרפואי, ומתברר שאכילתו יכולה לסייע בטיפול במחלות שונות. בנוסף, הפלפל החריף עשיר גם בערכים תזונתיים שמקנים לו תועלות נוספות. בין השאר תמצאו בו את הוויטמינים C ,B ,A, את המינרלים אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום וגופרית, וכן נוגדי חמצון רבים. הנה כמה סיבות שישכנעו אתכם לפלפל את התפריט החורפי.
1. תגבור החיסוניות
לקפסאיצין שבפלפל החריף יש יכולות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות שעוזרות לגוף להילחם בזיהומים ולמנוע מחלות שונות, בהן אלה הקשורות במערכת החיסון. בנוסף אכילת חריף מפעילה תאים של מערכת החיסון, ועל כן יכולה אף לסייע במקרים של מחלות אוטואימוניות, כמו קוליטיס, סוכרת, קרוהן, אסתמה, דלקת מפרקים, טרשת נפוצה וזאבת.
2. איזון רמות הסוכר בדם
מחקר שפורסם ב־2006 בכתב העת European Journal of Pharmacology מצא שצריכת פלפל חריף מעלה את ספיגת הגלוקוז במערכת העיכול ומגבירה את ניצול הגלוקוז על ידי תאי הגוף באמצעות הורדת העמידות של התאים לאינסולין.
חריף זה לא טעם - אלא סוג של תחושת צריבה המורגשת בקולטני הכאב בלשון ולא בבלוטות הטעם. את תחושת הצריבה הזאת פיתחו הצמחים כהגנה מפני בעלי חיים כדי שלא יאכלו אותם. בעל החיים היחיד שצורך חריף הוא האדם
3. הפחתת רמות הכולסטרול הרע (LDL)
צריכת מזון חריף מפחיתה את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ומפחיתה את לחץ הדם ועל כן מסייעת למניעת מחלות לב וכלי דם. כך למשל, במחקר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology בשנת 2019, נראו תוצאות דרמתיות עם ירידה של 61% בסיכון לשבץ מוחי ושל 44% מתמותה ממחלות לב בעקבות צריכת פלפל חריף.
4. סילוק ליחה ממערכת הנשימה
מחקרים שבוצעו תחת MRI הראו שצריכת קפסאיצין באופן קבוע מקילה על מחלות הקשורות במערכת הנשימה כמו צינון, ברונכיטיס, סינוסיטיס, שפעת ואסתמה. זאת מכיוון שהיא מפעילה סנסורים עצביים במערכת הנשימה שגורמים לסילוק הליחה, תורמת לזרימה של נוזלים המדללים אותה ומסייעת לפינוי שלה מהגוף.
5. בוסט לדיאטה
רעבים בימים הקרים? לא בטוח שידעתם, אבל צריכת פלפל חריף יכולה לעזור לכם גם בשמירה על הדיאטה. היא מפחיתה את התיאבון, גורמת לתחושת שובע ומזרזת את חילוף החומרים. במאמר סקירה שסיכם תוצאות של מחקרים מבוקרים, נמצא שאכילת פלפל חריף מגבירה את ייצור האנרגיה בגוף ואת חמצון השומנים ומעלה את הניצול האנרגטי של הגוף, ובכך תורמת לירידה במשקל באופן משמעותי ומובהק.
הקלה על כיב קיבה
אם אתם סובלים מאולקוס, כנראה החיידק הליקובקטר פילורי חוגג אצלכם, ופלפלים חריפים הם בין המזונות שקוטלים אותו. איך בדיוק? הקפסאיצין מונע ייצור חומצה, מעודד הזרמת דם לקיבה ומעודד את ייצור תאי רירית הקיבה. אבל שימו לב! בהתקף צרבת מומלץ להימנע מאכילת חריף.
7. הפחתת תהליכים סרטניים
צריכת פלפל חריף עשויה לתרום בעיכוב מחלות סרטן שונות ובטיפול בהן. כך למשל, במחקר שפורסם ב־FASTEB Journal נמצא שהקפסאיצין מסייע לטיפול בסרטן הריאות, בין השאר על ידי השמדת התאים הסרטניים בתהליך שנקרא אפופטוזיס (התאבדות עצמית של תאים). במחקר אחר, שפורסם ב־Journal of Clinical Investigation בשנת 2014 נמצא שאכילת פלפל חריף מפחיתה את הסיכון לסרטן המעי.
6. העלאת מצב הרוח
סובלים ממצב רוח עגמומי? תאכלו פלפל חריף! מחקרים הדגימו שצריכת קפסאיצין משחררת אנדורפינים, שהפרשתם גורמת להעלאת מצב הרוח. כיצד זה קורה? הקפסאיצין נקשר לקולטני כאב בלשון וגורם לתחושת צריבה. בתגובה לכך המוח משחרר הורמונים שמשרים תחושה חיובית כדרך להילחם בכאב, בדומה לתחושה הטובה שמורגשת לאחר אימון גופני מושקע.
אז למה לחכות? הוסיפו את רטבי "חריף אש" לתפריט החורפי שלכם והתחילו ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים והטעימים שהפלפל החריף יכול להציע, בצורה הכי פשוטה ונעימה שיש.
תגובות